akat_print_icon.gif
akat_header_logo.jpg
trans

Nyheder


26.09.2017

3.r på Museum Ovartaci

3.r var den 26. september på Ovartaci-museet i Risskov med dansk og billedkunst som en del af et tværfagligt forløb om surrealisme.


Besøget på museet, som ligger i de smukke Bindesbøl-bygninger på Psykiatrisk Hospital, er blevet til som en del af Intrface-samarbejdet mellem Aarhus Katedralskole og museet.

Efter en kort tur i den historisk-psykiatriske udstilling fik eleverne en omvisning af Elaine med fokus på kunstneren Ovartaci (overtossen). De skulle efterfølgende finde surrealistiske symboler i malerier af Sami Hotti -  bla. et billede med en meget stor lort!

En praktisk opgave fik derefter eleverne til at tegne skitser af en detalje fra billedet, og da eleverne efterfølgende gik i værkstedet, skulle de viderebearbejde deres eget billede med kridt og maling. Resultaterne var overraskende, farverige og flotte billeder.

Den anden praktiske opgave var at fremstille en lille skulptur af ståltråd, malertape, avispapir og tus med inspiration i Ovartacis "rygefantomer". Det blev til fantasifulde og sjove skabninger.

Alt i alt var besøget på museet en anderledes, udfordrende og kreativ oplevelse. 

Se flere billeder i billedgalleriet.