akat_print_icon.gif
akat_header_logo.jpg
trans

Nyheder


31.10.2017

Reformationsjubilæet

D. 31. oktober var skoleskemaet ryddet for at deltage i Folkuniversitetets, Aarhus Universitets og Aarhus Domkirkes fejring af 500-året for reformation


Dagen startede med et foredrag om reformationens hvem, hvad og hvor ved Bo Kristian Holm, lektor i teologi ved Aarhus Universitet, så alle var helt up to date med reformationens historiske betydning.

 

Derefter var der fællessang på Bispetorv, hvor vindersalmen fra salmekonkurrencen fra tidligere på året blev sunget af over 1.000 mennesker - til stor begejstring for Benedikte Støvring og Mathilde Thrane, der har komponeret henholdsvis tekst og melodi.

 

Resten af formiddagen gik med en workshop, hvor eleverne skulle lave deres egne teser for vores samfund i dag - såkaldte lynteser. Og i Aarhus Teater underholdte brødreparret Robert og Jakob Svendsen, der er henholdsvis teolog og stand-up komiker med et infotainmentshow om reformationen.

 

Efter frokost var der stadig fuld gang i fejringen.

I teatret var Katedralskolens elever til forpremiere på forskershowet 'Reformationen Live', hvor forskere, skuespillere, rappere, sangere og musiker fremførte deres bud på reformationens vigtigste pointer.

I Festsalen på Aarhus Katedralskole fremførte den belgiske kunstner Lucas De Man sin performance forelæsning 'De Man in Europe', der med lys, musik og jokes tager fat i de alvorlige udfordringer Europa står overfor.

Og i elevkantinen var der gang i perlepladerne, hvor eleverne hjalp kunstnergruppen PerlePlade Syndikatet med at illustrere reformationen i tusindvis af perler.

 

Alt i alt en storslået dag, der gjorde både elever og undervisere klogere på reformationens historie og dens betydning i dag.