akat_print_icon.gif
akat_header_logo.jpg
trans

Nyheder


31.01.2018

Flot andenplads til 2.c

Igen i år deltog Aarhus Katedralskole i Andelskassens innovationskonkurrence, Fremtidens Spirer.


Elever fra 2.c på Aarhus Katedralskole fik en andenplads for deres projekt "Hjælpemost", da Andelskassen onsdag den 31. januar afholdt finale i sin innovationskonkurrence ”Fremtiden Spirer”. Dermed kunne eleverne tage 5.000 kr. med hjem til klassekassen.

Gruppens projekt med titlen ”Wanna Bee” vandt konkurrencens finale, der blev afholdt på Andelskassens hovedkontor i Hammershøj.

Forud for finalen havde Andelskassen og VIA Center for Undervisningsmidler, i løbet af efteråret besøgt en række gymnasier. Hvert sted afholdte de en undervisningsdag med fokus på samarbejde, entreprenørskab og kreativ problemløsning, hvorefter eleverne i grupper udarbejdede videoer, der præsenterede deres idéer til projekter, der kan sikre lokal vækst.

Efterfølgende udvalgte lokale dommerpaneler bestående af repræsentanter for det lokale erhvervsliv ét projekt fra hver uddannelsesinstitution til at være med i en afstemning på konkurrencens hjemmeside www.fremtidenspirer.dk. Efter afstemningen gik de tre grupper med flest stemmer videre til finalen, som foruden projektet fra Aarhus Katedralskole havde deltagelse af Mercantec fra Viborg og Tradium fra Randers.

Læs hele nyheden på Andelskassens hjemmeside

Se også 1.s' projektfilm "Hjælpemost" på Vimeo