akat_print_icon.gif
akat_header_logo.jpg
trans

Nyheder


04.02.2018

语言比赛 - 我赢了!!

Førstepræmie i kinesisk til Sprogcamp på Hjørring Gymnasium


Cecilie fra 3.c og Sille fra 2.r fra Aarhus Katedralskole læser begge kinesisk. I weekenden deltog de, sammen med 180 andre sprogglade gymnasieelever fra 44 forskellige gymnasier, i Sprogcamp på Hjørring Gymnasium.

 

Sprogcampen kulminerede søndag med en stor sprogmesse, som deltagerne havde brugt hele weekenden på at forberede sig til. Alle 6 sprog (tysk, engelsk, kinesisk, italiensk, spansk, fransk) havde hver deres sponsor med produkter, som eleverne skulle forsøge at "sælge" til besøgende gæster - og det hele forgik selvfølgelig på fremmedsprogene.

 

Udvalgte dommere besøgte under messen de mindre grupper og udvalgte en vindergruppe i hvert sprog, hvor Cecilies gruppe løb af med sejren i kinesisk.

1. præmien varierede fra sprog til sprog men bestod primært af Gyldendals lærebøger i det repræsentative sprog og gavekort til forskellige butikker.

 

Undervisere, lektorer og studerende fra Aalborg Universitet stod for undervisningen igennem hele weekenden, og eleverne deltog også i foredrag hos bl.a. frivillige fra translatørforeningen, skuespillerinde Pia Mourier og professionel danseinstruktør Søren Frølund.

 

Udover det stramme program med undervisning hele weekenden, var der også planlagt en masse sociale aktiviteter og fester om aftenen med brætspil. Alle elever overnattede på Hjørring Gymnasium i klasselokaler.