akat_print_icon.gif
akat_header_logo.jpg
trans

Nyheder


08.10.2018

3r på ekskursion i København

3r billedkunst var sidst i september en tur i København, hvor byens kunst, arkitektur og design blev omdrejningspunkt for turen.


3r havde en forrygende tur til København, og deres lærer Lærke Aarup Pedersen har fortalt os lidt om, hvad de fik dagene til at gå med. Læs med nedenfor:

 

Den 26. september tog 3r design og billedkunst hul på deres fælles ekskursion til København for at få et par lærerige, inspirerende og hyggelige dage, stopfyldte med kunst, design og flot arkitektur.

Programmet startede torsdag morgen, hvor vi efter morgenmaden travede Ørestad tynd. En velbevandret guide tog os med gennem IT-universitetets glaskorridorer, Tietgen Kollegiet, der fremstod dejligt organisk midt i al den grå beton, Ørestad gymnasium, hvor traditionelle klasselokaler er erstattet af fleksible studiezoner og åbne læringsmiljøer, DR-byen, BIGs arkitektoniske alkymi i ”Bjerget” og VM-husene ... for dernæst at fortsætte til henholdsvis Designmuseum Danmark med massevis af elegante, innovative og ikoniske stoledesigns. Her præsenterede designeleverne fine oplæg og skitserede klassiske designs.

Herefter gik vi en tur gennem byen med stop ved Rundetårn, Kongens have og Nørreport st. Billedkunsteleverne fik kyndig indføring i kunsten på Thorvaldsens museum og gik derefter til Vor Frue Kirke med tegneopgaver og elevoplæg undervejs.

Fredag startede designeleverne ud med en workshop i BLOX, Dansk Arkitektur Centers nye bygning, med modelbyggeri og gentænkning af cykelopbevaring. Billedkunsteleverne startede dagen med byvandring og elevoplæg ved bl.a. SAS-hotellet og Københavns Rådhus. Efter rundede vi Glyptoteket til tegning og analyseopgaver. Over middag tog vi alle til Louisiana, hvor en helt særlig måne lyser for tiden, og eleverne arbejdede med kroppen i kunsten, arkitekturen og genius loci – med gentænkninger af stedets ånd.

Og så drog vi hjemad mod Aarhus og weekenden – med trætte fødder og hovederne fyldt med design, arkitektur og kunst.

/Lærke Aarup Pedersen 


Hvis du vil se billeder fra deres tur, så tag et kig i vores billedgalleri.