akat_print_icon.gif
akat_header_logo.jpg
trans

Nyheder


30.11.2018

Årets julebazar

Hvert år afholder vi julebazar på skolen, og denne tradition har eksisteret i mange år. Men hvad går julebazaren egentlig ud på?


Historien bag julebazaren

I mere end 80 år har vi på Aarhus Katedralskole afholdt en årlig julebazar, som elever og lærere arrangerer med ét fælles mål; at samle så mange penge ind til SOS Børnebyerne som overhovedet muligt. Eleverne står selv for at finde på aktiviteter og små boder. En opgave, som eleverne hvert år klarer fantastisk flot og med så stor succes, at vi glædeligt har doneret over 50.000 kr. til velgørenhed de sidste par år. Vi har i mange år haft faste SOS Børn, som en del af pengene går til, og samtidig har vi ofte mulighed for at støtte udvalgte projekter. Senest har kattens elever valgt at hjælpe med at give over 1000 personer adgang til rent vand i det tørkeramte Etiopien.

Det, der gør julebazaren til noget helt særligt er, at dagen ikke handler om at konkurrere om at være de bedste. Alle samler ind sammen og til samme formål.

 

Vi hjælper børn over hele verden

Når vi hjælper faste børn igennem SOS, er vi garanteret, at pengene hjælper andre unge med at betale uddannelse og forbedre deres levevilkår. Vi modtager jævnligt tegninger og kort fra børnene, hvor vi får viden om, at vores penge gør en kæmpe forskel for disse børn. Kortet viser, hvor i verden vi blandt andet hjælper børn og unge, og vi har i løbet af det sidste halve år modtaget takkekort fra Laos, Mexico, Indien, Lesotho, Ecuador, Bangladesh, Libanon, Syrien, Thailand, Chile, Curacao og Aserbajdsjan.  

 

Julebazaren 2018 afholdes fredag d. 30. november fra 14-17. Så husk nissehuen, det gode humør og pengepungen. Den gamle katedralskole kommer til at summe af julestemning, sjove påfund og gavmildhed.