akat_header_logo.jpg
Nyhedsbrev nr. 15 april 2018

Vinteren er ovre, foråret er så småt i gang og snart er det sommer, og dermed er endnu et skoleår vel overstået. Men inden vi når så langt, så får du dette skoleårs sidste nyhedsbrev, hvor du kan læse, hvad foråret på Aarhus Katedralskole har budt på, og ikke mindst, hvad der sker frem til sommerferien.


Forårskoncert

Torsdag d. 5. april var der fuld musik i festsalen, da skolens elever leverede et brag af en forårskoncert.

Musikhold fra alle årgange, bigbandet, skolens kor og ikke mindst et veloplagt publikum satte gang i festen og bød foråret velkommen med et festfyrværkeri af musik.

Se flere billeder fra koncerten i billedgalleriet.
386 elever har valgt Aarhus Katedralskole


D. 1. marts lukkede fristen for ansøgningerne til gymnasierne, og Aarhus Katedralskole fik 386 ansøgninger.

Med plads til i alt 308 elever på skolen betyder det endnu et skoleår med fuldt hus, hvilket vi er meget glade for.

Vi glæder os meget til at byde velkommen til de nye 1.g'ere efter sommerferien d. 14. august.


Studieture

I marts var alle 2.g-klasser på studieture til mange forskellige spændende destinationer rundt om i verden.

Med destinationer fordelt ud på fire forskellige kontinenter fik eleverne både kulturelle, faglige og sociale oplevelser med hjem i bagagen, og ikke mindst en lille pause fra den stædige vinterkulde, der ikke ville slippe Danmark.

Destinationerne i år var Kina, Milano, Malaysia, Salamanca, Wien, Malaga, Marokko, Paris, New York, Barcelona, Rom og London

Se billeder fra Malaysia, Wien, Salamanca og Paris i billedgalleriet
Bigband til festival i Kassel


D. 18.-22. april arrangerede Jacob Grimm Schule en lille bigband-festival i den tyske by Kassel, hvor Aarhus Katedralskoles Bigband også deltog.

Det var fem dage fyldt med god musik, godt vejr og nye venskaber. Eleverne deltog i workshops, gik til koncerter og spillede også selv flere koncerter. Derudover var der også god tid til at hænge ud med nye og gamle venner fra vores tyske og finske venskabsbigbands.

Se bigbandet fremføre deres version af Björks sang It's Oh So Quiet
Tidligere elever vinder talentpris


Ciliane, Stine - der begge er studenter fra Aarhus Katedralskole - og Line vandt i marts DRs Talentpris til CPH:DOX for deres projekt "5 Grunde Til At Sabbatår Ødelægger Dit Liv - og 1 grund til at det er det hele værd alligevel"

Målet med projektet er at lave en dokumentarserie, som kan deles op i de fem forskellige årsager til, at sabbatår ”ødelægger dit liv” og så et afsnit om, hvorfor det er det hele værd alligevel. Og pigerne vil ikke bare fortælle deres egen historie – de vil fortælle en historie om en generation af unge, hvor stress og stræben efter perfektion er hverdag for mange. Og netop det samfundsrelevante lag var med til at overbevise juryen om, at det var den rigtige modtager af Talentprisen. Læs hele nyheden på DR.dk


Introkursus for 8.-klasser

8.-klasses elever fra de aarhusianske skoler besøgte i marts Aarhus Katedralskole. Her fik de i løbet at to dage en forsmag på gymnasielivet med introduktion til de fleste fag og mulighed for at snakke med både en studievejleder og nuværende elever.

Alt sammen for at klæde eleverne bedre på til deres valg af ungdomsuddannelse.
Kommende arrangementer

2. maj - 1.g-skrivedag
Alle 1.g'er bruge denne særlige dag på at fordybe sig i kunsten at skrive. Der vil være en lang række workshops, med forfattere, journalister, præster, kommunikationsrådgivere, lyrikere, musikere, taleskrivere, sangskrivere og tekstforfattere, der alle vil dele ud af deres erfaringer, tips og tricks.

18. maj - Dronningebal og Sidste-skoledag-fest
Pga. risikoen for strejke og lockout blev dronningeballet rykket til maj. Derfor vil dronningeballet i år også fungere som årets sidste-skoledag-fest, med både spisning og Les Lanciers.
- Festen vil blive afholdt på Scandinavian Congress Center.
- Kl. 17.45: Dørene åbner for spisende gæster
- Kl. 20.30: åbnes dørene for øvrige gæster.

29. juni - Dimission
Tre års skolegang er slut, og studenterne samles til en både højtidelig, rørende og festlig afslutning på tilværelsen på Aarhus Katedralskole.
- Kl. 9.00: Studenterne fotograferes
- Kl. 10.00: præcis: Dimission i skolegården eller Domkirken alt efter vejret
- Kl. ca. 11.30: Efter dimissionen er der mulighed for at sige farvel til lærere og kammerater ved et lille glas på skolen for 3.g’ere, forældre, jubilarer og lærere.

14. august - Første skoledag
Efter en velfortjent sommerferie starter et nyt skoleår op med gensynsglæde, smil, kram og ikke mindst et stort velkommen til de nye 1.g'ere.


Der sker så mange ting på Aarhus Katedralskole, at der ikke er plads til det hele i et nyhedsbrev. Derfor kan du følge med i både store og små historier på Aarhus Katedralskoles hjemmesideFacebook og på Instagram.

Med venlig hilsen
Lone Eibye Mikkelsen
Rektor

Klik her for at framelde dig nyhedsbrevet