akat_header_logo.jpg
Nyhedsbrev nr. 9 februar 2017

Kalenderen siger 2017, og dermed er vi på Aarhus Katedralskole også gået ind i sidste halvdel af skoleåret.

Men selvom det er mørkt og koldt uden for, så er der fuld gang i den inde bag den gamle skoles vægge.

Aarhus Katedralskole blevet certificeret talentgymnasium, en gratis alumneforening har set dagens lys, overskuddet fra julebazaren er doneret til SOS Børnebyerne, orienteringsmøderne for nye elever har igen trukket fulde huse og flere elever har gjort sig bemærket i landsdækkende konkurrencer.

Læs om det og meget mere i dette nyhedsbrev.


Certificeret talentgymnasium

Som et af de første gymnasier i Østjylland er Aarhus Katedralskole blevet talentcertificeret.

Certifikatet i Science og Talent er et bevis på, at skolen udfordrer talentfulde unge på et passende højt niveau, inspirerer til uddannelsesvalg og en karriere i naturvidenskab.

Læs hele pressemeddelelsenAlumneforening for alle dimittender

Aarhus Katedralskole vil gerne samle alle dimittender i et gratis netværk. Derfor har vi oprettet Aarhus Katedralskoles Alumneforening - en GRATIS forening for alle dimittender fra Aarhus Katedralskole.

Foreningen blev lanceret til Gamle Elevers Fest d. 27. januar og tæller allerede dimittender fra 1962 og frem til i dag.

Som medlem af Aarhus Katedralskoles Alumneforening vil du et par gange om året få relevante nyheder fra Katedralskolen, invitationer til spændende foredrag og hyggelige gensynsfester - sæt allerede nu kryds i kalenderen den sidste fredag i januar.

Tilmeld dig Aarhus Katedralskoles Alumneforening63.000 kr. til SOS Børnebyerne

Gennem den traditionsrige julebazar har Katedralskolens elever indsamlet 63.000 kr., som igen i år er gået til SOS Børnebyerne.

Med det flotte resultat har vi - ud over at støtte vores 10 faste SOS Børn - kunnet støtte tekniske skoler i Ginkongoro området i Rwanda.

Læs hele pressemeddelelsenFoto: Lars Just


2 x fuldt hus til orienteringsmøder

Både tirsdag d. 17. og lørdag d. 21. januar var alle stole i brug i festsalen, da Aarhus Katedralskole igen i år indbød til orienteringsmøde for kommende elever.

Der var fællessang og musik i festsalen. Rundt i klasselokalerne var der orientering om studieretninger og smagsprøver på obligatoriske fag og valgfag.

Alt sammen i en ramme af en skole, der var smuk oplyst af forskellige farver i vintermørket.

Hvis man har yderlige spørgsmål vedrørende skolen, studieretninger, valgfag, optagelse m.m., er man meget velkommen til at kontakte skolen på telefon 89 12 34 00 eller mail akat@akat.dk.

Se flere billeder fra orienteringsmøderneVindere fra Aarhus Katedralskole

Både skole og elever har siden sidste nyhedsbrev vundet flere priser:

- ForskerSpirer: Thor fra 3.l vandt torsdag d. 8. december forskerspirerprisen i naturvidenskab med projektet: Anvendelse af mikrobølger til at sende energi i rummet. Læs hele historien her.

- Fremtiden Spirer: 1.s vandt med deres projet "Wanna Bee" førstepræmien, da Andelskassen torsdag den 12. januar afholdte finale i deres innovationskonkurrence: Fremtiden Spirer. Læs hele historien her.

- Spireprisen: Aarhus Katedralskole fik d. 30. november overrakt Spireprisen, der uddeles til de spirende klimaprojekter, der er med til at gøre Aarhus endnu mere grøn. "Aarhus Katedralskole har i en årrække fået den grønne dagsorden på skoleskemaet og giver derved eleverne et grønt fundament til at bidrage til at løse fremtidens klimaudfordringer," lyder begrundelsen fra GoGreenWithAarhus. Skolens bæredygtighedsudvalg bærer en stor del af æren for prisen.

- Akademiet for Talentfulde Unge: Fire elever fra Aarhus Katedralskole, David fra 3.a og Nanna, Sofie og Thor fra 3.l, fik d. 9. januar overrakt deres diplomer for deltagelse i det 2-årige forløb på Akademiet for Talentfulde Unge.


Studieretningsdag

Fredag d. 13. januar var der Studieretningsdag for alle skolens elever. En faglig nørdedag, hvor elever med samme studieretning mødes på tværs af årgange og arbejder med samme emne en hel dag.

Læs mere og se billeder
Kunstnerværksted - Fra Foto til Tegning

Kunstnerværksted er en af de studiekredse, der hver gang tiltrækker mange elever - og denne gang er ingen undtagelse.

35 elever deltager i denne omgang, hvor der øves forskellige tegneteknikker.

Se flere billeder i billedgalleriet.
Kommende arrangementer

Forårskoncert torsdag d. 2. marts kl. 19

Traditionen tro foregår koncerten i skolens festsal, og alle er velkomne.

Mød op og hør 3.g A-niveauholdene, 2.g A-niveauholdene, 1.g A-niveauholdene, 1.g C-niveauholdene, Bigbandet, KLO - Kattens Lanciersorkester og Kattens kor fyre den af på en aften med musikken i centrum.

Traditionen tro foregår koncerten i skolens festsal, og alle er velkomne.

Tidligere koncerter har budt på et festfyrværkeri af groovy basrytmer, tight trommespil, overlegne vokalpræstationer, rappe blæserriffs og meget andet.

Se mere på Facebook-begivenheden.


 

Studieture og terminsprøver Uge 11

Uge 11 er en helt særlig uge på Aarhus Katedralskole.

3.g'erne forbereder sig til sommerens eksamener med terminsprøver.

Samtidig er 2.g'erne spredt rundt i hele verden på studietur. I år går studieturene bl.a. til Beijing og Nanjing, Athen, Barcelona, Salamanca, Wien, Rom og Island.


Disse historier er blot et udpluk af de mange arrangementer, der vidner om en travl vinter.

Der sker så mange ting på Aarhus Katedralskole, at der ikke er plads til det hele i et nyhedsbrev.

Derfor kan du følge med i både store og små historier på Aarhus Katedralskoles hjemmesideFacebook og Instagram.

Med venlig hilsen
Lone Eibye Mikkelsen
Rektor

Klik her for at framelde dig nyhedsbrevet