Engelsk A + Spansk A + FranskF B: Sprog, kultur og samfundsforhold

Denne studieretning er for dig, der elsker sprog og kommunikation og vil have en international profil. Sprog, kultur og samfundsforhold fylder meget på denne studieretning. De tre store sprog giver mulighed for kulturel indsigt i de dele af verden, hvor sprogene anvendes. Spansk, engelsk og fransk er alle store og vigtige sprog i mange dele af verden.

Sprogfagene er andet og mere end grammatik og ordforråd. Du lærer også sprogene ved at arbejde med litteratur og andre spændende tekster, film, billedkunst og musik. Der indgår således kulturelle, historiske og samfundsmæssige aspekter, der vil forberede dig til at begå dig i en globaliseret verden.

Engelsk
Engelsk er et globalt kommunikationssprog, og at beherske det på et højt niveau bliver en større og større nødvendighed både på videregående uddannelser og i erhvervslivet. Gennem arbejdet med forskellige slags tekster, herunder skønlitteratur, sagprosa og medietekster, får du adgang til sproglige, samfundsmæssige, historiske, politiske og kulturelle forhold i den engelsksprogede verden.

Spansk
Du lærer et nyt, vigtigt sprog. Spansk er verdens 2. største modersmål og giver adgang til en mangfoldig verden. De lande, der har spansk som hovedsprog, er mange og vidt forskellige. Så gennem spanskundervisningen lærer du om en lang række forskellige landes kultur, historie og samfund i Europa og Syd- og Mellemamerika.

Fransk
Fransk har i århundreder præget den europæiske kultur inden for litteratur, filosofi, kunst, mode og gastronomi. Vi bygger videre på det fransk, du har lært i folkeskolen, og i løbet af de tre år opnår du en solid viden om den franske kultur og kan blive rigtig dygtig til at tale og skrive sproget.

Generelt
Studieretningen er et stærkt valg, hvis du drømmer om at studere videre inden for det humanistiske og samfundsvidenskabelige område.

Vi samarbejder med Aarhus Universitet og med flere århusianske folkeskoler, hvor elever fra Katedralskolen får lov at undervise. I 2.g arrangeres en studietur til en by i enten Spanien eller Frankrig.