akat_print_icon.gif
akat_header_logo.jpg
trans

Nyheder


17.04.2018

Kattens Heimdal præsenterer

NEW YORK I 1970’ERNE Rockmusikken blev genfødt for godt 40 år siden af en flok drømmere i en lille klub på det sydlige Manhattan i den amerikanske storby. Jan Poulsen fortæller om en af de mest spændende perioder, vi endnu har oplevet i musikhistorien


Patti Smith, Ramones, Blondie, Talking Heads og Television var nogle af de mange nye navne, der dukkede op i New York i midten af 1970’erne og sparkede nyt liv i den ellers hensygnende rockscene.

Det lille spillested CBGB var scenens epicenter og lagde lokale til nye, unge bands og solister, som var med til at forandre rockmusikken for evigt. Skønt meget forskellige i lyd og udtryk, supplerede de fem nævnte navne – og mange andre – hinanden og blev toneangivende i den tids spirende punk- og new wavemiljø. 

På den måde inspirerede de tusindvis af andre unge musikere verden over, alt imens de selv blev næret af gamle ”kæmper” som Andy Warhol, Lou Reed, William S. Burroughs, forrige århundredes franske poeter og meget andet godt. Scenen gik hånd i hånd med de litterære miljøer, og billedkunstens verden lå sjældent langt derfra.

Jan Poulsen har fulgt New York-scenen på nært hold siden 1970’erne og har set de nævnte bands spille mange gange og interviewet flere af scenens væsentligste musikere. I sit foredrag vil han kortlægge miljøet og fortælle, hvorfor det fik så stor musikalsk betydning for eftertiden, som det gjorde, og han vil navnlig komme ind på Patti Smith og hendes færden. Han krydrer sin fortælling med relevante vinyler fra dengang.

Arrangementet finder sted tirsdag den 17. april 2018 på Aarhus Katedralskole.


Billetter købes i døren
For Kattens elever: 20 kr.
For udefrakommende: 30 kr. 

Desuden kan der som altid købes et glas vin. 

//Heimdal