akat_print_icon.gif
akat_header_logo.jpg
trans

Nyheder


01.11.2018

Bigbandet på skoleturné

Skolens bigband skal onsdag d. 14. november på turné, hvor de skal spille for mange andre elever, der snart skal beslutte, hvor deres gymnasietid skal foregå. Bigbandleder Jens fortæller her lidt omkring hele konceptet.


Det er efterhånden blevet en tradition at Katedralskolens bigband tager afsted i november og lufter det nye repertoire på forskellige skoler og efterskoler. Programmet er en koncert efterfulgt af en dialog med publikum over temaet ”det at gå på gymnasiet”. Formålet er dels at give efterskoleeleverne en god musikalsk oplevelse, og dels at Katedralskolens elever får vist noget af det, de er så gode til, nemlig at spille god musik.

I år begynder turneen hos Interskolen i Viby – en privatskole, som også selv har et bigband. Herefter går turen videre nord på til Mellerup efterskole på Randers egnen. Det er niende gang vi besøger Mellerup, og det er altid en skøn oplevelse, da mange af vores elever har gået på skolen, og derfor glæder sig til at vise tidligere lærere, hvor gode de er blevet. Til sidst kører bussen igen sydpå til Efterskolen for scenekunst i Malling. Her har vi også spillet flere gange, og her er det ikke mindst glæden ved at kunne bruge skolens imponerende faciliteter. Vi glæder os rigtig meget til at vise vores nye repertoire, og vi ved, at der sidder nogle forventningsfulde unge derude – vi gør hvad vi kan for at give en oplevelse ud over det sædvanlige.

/Jens, Bigbandleader