akat_print_icon.gif
akat_header_logo.jpg
trans

Nyheder


29.01.2019

Politisk valgkampsdebat på Aarhus Teater

Mandag d. 28. januar tog vi hul på årets Folketingsvalgkamp, hvor skolens elever deltog på Aarhus teater.


Her havde eleverne selv formuleret spørgsmål, som var blevet sammenfattet til fem områder, som politikerne skulle diskutere. Disse fem området var infrastruktur med fokus på den nye forbindelse over Kattegat, miljø og klima, ligestilling, integration og ulighed. Henrik Seeberg, lektor ved Institut for Statskundskab fra Aarhus Universitet, var dagens ordstyrer.

 

Efterfølgende mødte politikerne op i skolens festsal, hvor 1.g A-niveau elever fra samfundsfag skulle deltage i en eksklusiv paneldebat på 30 minutter, efterfugt af ”politiker-dating” med henblik på at lære sin politiker at kende. Dette arrangement kommer samtidig med, at eleverne har et stort politikforløb.

 

Formålet med at sætte det kommende valg i højsædet var, at størstedelen af skolens elever er førstegangsvælgere. Derfor hjælper vi dem lidt på vej i forhold til at klæde dem godt på til valgkampen samt udvide fasen, hvori de kan finde ud af, hvem de ønsker at stemme på. På den måde kan de følge de forskellige politikere helt frem til valget, og lærerne vil løbende følge op, når valgkampen går i gang.

 

Til valgdebatten deltog følgende østjyske folketingskandidater:

Jens Joel (A), Katrine Robsøe (B), Heidi Bank (V), Kirsten Normann Andersen (SF), Søren Egge (Ø), Torsten Gejl (Å), Mona Juul (K) og Ole Birk Olesen (transportminister fra LA) og Steen Thomsen (DF)