akat_print_icon.gif
akat_header_logo.jpg
trans

Nyheder


02.05.2019

Kom med Kattens Kor på skoleturné i Aarhus

Sidste onsdag drog vi alle 30 korister afsted på skoleturné rundt på nogle af Aarhus’ folke- og friskoler.


 

Vi startede på Skt. Knuds Skole kl. 8, hvor vi varmede vores morgenrustne stemmer op med “Åhåhåh Georgia”. Herefter sang vi koncert for 8.-10. klasserne og i løbet af koncerten vågnede de mere og mere op, hvilket resulterede i, at da vi nåede til “Vaiana” og “Lad det ske” fra årets SYNG katalog, var der store smil og klap fra publikum.

 

Efter koncerten gik vi i samlet flok over til Frederiksbjerg skole og mens vi ventede på at kunne stille op, sang vi fødselsdagssang for en af vores tenorer, som fyldte 18 år og derfor havde lækre flødeboller med. Generelt har vi et rigtig godt fælleskab, holder mindst en korfest om året og giver tit hinanden massage som opvarmning til de regulære øvegange. 

 

På Frederiksbjerg skole gav vi den rigtig gas, humøret var højt, akustikken var fantastisk og eleverne var super glade. F.eks. da Thue, vores korleder, spurgte publikum om, hvor mange der havde set “Løvernes Konge”, kan vi godt fortælle jer, at hænderne på alle indskolingsbørnene skød i vejret. Og i slutningen af koncerten, da vi havde sunget Tue Wests “Vent på mine sange”, fik vi endda lidt anerkendelse af alle de udskolingsbørn, som ellers ikke vil kendes ved, at kor er mega fedt og lyder super godt. Derudover kom der efter koncerten en lille dreng hen og spurgte, om han måtte få vores autografer.

 

Vores sidste stop på skoleturnéen var Laursens Realskole, her blev der også givet max gas og så var det også lidt af en oplevelse at synge, mens man kunne se sig selv i et spejl - det føles anderledes og giver en særlig klang. Generelt har vi ikke nogen fast dresscode, men vores korleder kommer ofte på diverse forskellige farvekombinationer, og til folkeskoleturnéen var dresscode: grøn, blå og hvid i alle tænkelige kombinationer. 

Derudover kunne man også mærke, at vores stemmer i løbet af dagen var blevet rigtig varme og at vi havde sunget os mere ind på hinandens klang. Dagen sluttede med spenderede sodavand, som vi selvfølgelig i rigtig korstil lavede ’puste-flaske-harmonier’ på. 

 

Vi siger tak for en dejlig dag, og glæder os til lignende arrangementer i fremtiden.

/Thue Thesbjerg, korleder