akat_header_logo.jpg
Nyhedsbrev nr. 18 December 2018

Nyhedsbrev december 2018

Så er 2018 ved at være slut og Aarhus Katedralskole er så småt gået på ferie. Vi vil selvfølgelig ikke snyde jer for det sidste nyhedsbrev i dette år, og med en masse spændende aktiviteter på skolen de sidste måneder er der nok at fortælle om. Vi ønsker samtidig alle en glædelig jul og en rigtig godt nytår. 


Årets musical

Endnu engang imponerede skolens elever med en musical, som de selv har skabt fra bunden. Mere end 150 elever har været med til at producere forestillingen, og de har stået for alt fra manuskript og musik til kulisser og kostumer. Årets musical, Stay in tune, foregår i et high school univers, hvor en gruppe talentfulde unge skal deltage i en stor popkonkurrence i jagten på den store pladekontrakt. En fantastisk fortælling om kærlighed, venskab og drømme, hvor to bands skaber relationer til hinanden og forelskelse opstår. 
Ny studieretning på Aarhus Katedralskole

Vi kan med glæde meddele, at vi, med tilladelse fra undervisningsministeriet, bliver det første og eneste gymnasium i Danmark, der fra næste skoleår kan tilbyde vores elever en studieretning med design og arkitektur. Studieretningen vil bestå af design og arkitektur i kombination med matematik, hvor begge er tre-årige fag på A-niveau. Dette vil muliggøre, at vi blandt andet kan udvide vores gode samarbejde med Arkitektskolen Aarhus, Ingeniørhøjskolen og arkitektfirmaer i Aarhus. Eleverne vil arbejde fokuseret med kreative designprocesser inden for design og arkitektur. 

I forbindelse med etableringen af denne studieretning vil vi gerne opfordre gamle elever til at kontakte skolen, hvis I arbejder inden for områderne design og arkitektur og har lyst til at give vores elever et indblik i jeres arbejdsliv.  


Bigband på skoleturné

Onsdag d. 14. november tog skolens bigband under ledelse af lærer Jens Hvidtved Larsen på turné i Jylland. Der var lagt op til et brag af en musikalsk dag, hvor skolens store bigband var velforberedt og klar til at give tre forrygende koncerter. De besøgte bl.a. musikefterskolen Mellerup og Efterskolen for Scenekunst i Malling. Hvert besøg startede med en flot koncert fra bigbandet med Jens som styrmand, og det blev efterfulgt af en åben dialog mellem elever fra Aarhus Katedralskole og alle de fremmødte elever. Formålet med dagen var dels at give eleverne en musikalsk oplevelse og dels at vise, hvad Aarhus Katedralskole kan tilbyde kommende elever. 

 Julebazar

Fredag d. 30. november blev der, traditionen tro, afholdt julebazar på skolen. Alle klasser havde hver især arrangeret aktiviteter og opsat mad- og underholdningsboder rundt omkring i Rød bygning. Med besøg fra over 300 mennesker, havde eleverne travlt med at lave vafler, sælge småkager og spille musik i de tre timer julebazaren var i gang. Dagen var som altid en stor succes og den gode julestemning blev for alvor bragt til Aarhus Katedralskole. 

 

Hvert år går pengene dels via fadderskab til OS-børn rundt om i verden og dels et større projekt. Sidste år støttede vi et drikkevandsprojekt med 50.000 kr., for at hjælpe folket i Etiopien med at kunne få rent drikkevand. I år har vi slået rekord og har indsamlet 54.582 kr., der ubeskåret går til det årlige projekt og vores SOS-børn. 
Makerspace

Har du hørt om fænomenet Makerspace før? Et makerspace er et kreativt værksted, hvor folk med en fælles interesse inden for videnskab kan mødes og skabe indhold, modeller og produkter. Det er egne ideer, der er bærende for det moderne koncept. Vi har i oktober indviet vores nye makerspace, hvor de naturvidenskabelige fag var de første til at gøre brug af faciliteterne. I forbindelse med 2.g’ernes profilforløb har 2.a og 2.k arbejdet med at finde en innovativ løsning på, hvordan det er muligt at mindske højhuses svingninger. Først havde de to klasser besøg af en ingeniør, der fortalte dem mere om svingninger på højhuse. Processen var derefter todelt og bestod dels af en konstruktionsproces og en selvstændig regne- og skriveproces. Eleverne skulle til sidst konstruere deres nye højhus ud fra deres skitser og beregninger. Derved kunne eleverne teste, om deres beregninger var korrekte og holdbare. 

 

Kombinationen af ekspertviden og et kreativt værksted gør det muligt for eleverne at arbejde i et læringsrum, hvor de kan udvikle andre kompetencer end normalt. Både elever og lærere er yderst begejstrede for det kreative værksted, hvor alle kan få lov til at eksperimentere og udvikle praktiske kompetencer i naturvidenskab. 

 


...

Disse historier er blot et udpluk af de mange arrangementer, der vidner om et travlt efterår. Der sker så mange ting på Aarhus Katedralskole, at der ikke er plads til det hele i et nyhedsbrev. Derfor kan du følge med i både store og små historier på Aarhus Katedralskoles hjemmesideFacebook og nu også på Instagram.

 

Med venlig hilsen

Lone Eibye Mikkelsen

Rektor


Kommende begivenheder på Aarhus Katedralskole

 

Juleferie 21. december – 3. januar 


Orienteringsmøder d. 15. januar og d. 19. januar 

Klik her for at framelde dig nyhedsbrevet