akat_header_logo.jpg
Nyhedsbrev nr. 7 september 2016

Kære læser

På grund af en fejl i vores mailsystem har du desværre ikke modtaget vores nyhedsbrev fra september.
Vi sender derfor Nyhedsbrevet nu.  

Et nyt skoleår er i fuld gang på Aarhus Katedralskole, og traditionen tro er de første uger fyldt med arrangementer for de nye 1.g’ere. Men skoleårets første to måneder har bl.a. også budt på festugekoncerter ved Katedralskolens Bigband, et velbesøgt foredrag med Emma Holten og besøg af talenter fra folkeskolens 9. klasser.


Velkommen til de nye 1.g’ere

Onsdag d. 10. august startede 308 nye 1.g'ere på Aarhus Katedralskole.

Traditionen tro blev de taget godt imod af deres tutorer fra 2.g og 3.g, der stod klar i skolegården med store smil, højt humør og skilte, så de nye elever ikke var i tvivl om, hvor de hørte til.Klik her for at se flere billeder fra 1.g'ernes første skoledag

Tirsdag d. 16. august var der introtur for alle 1.g'ere på Sletten tæt på Himmelbjerget.

På programmet stod der to dage fyldt med aktiviteter og hygge. Onsdag vendte eleverne hjem igen fyldte med nye oplevelser, nye venskaber og helt klar til tre år på Aarhus Katedral skole.Klik her for at se flere billeder og læse mere om 1.g'ernes introtur.

Udover første skoledag og introtur har 1.g'ernes første uger også budt på navnelege, fællesmassage, folkedans og fællesgrill. Alt sammen for at give de nye 1.g'ere den bedst mulige start på Aarhus Katedralsko


Aarhus Katedralskoles Bigband spillede hele to koncerter i Aarhus Festuge

Igen i år spillede Aarhus Katedralskoles Bigband koncert i Aarhus Festuge, men i år stod den på hele to koncerter.

Først var bigbandet med til at åbne festugen med et brag af en koncert på Klostertorv fredag aften, der fik hele torvet til at gynge af dansende mennesker.

Og søndag eftermiddag gav bigbandet den igen gas med en koncert i Mølleparken.
Vellykket samarbejde med Arkitektskolen Aarhus

I tre uger arbejdede 2c og 3r sammen med Arkitektskolen Aarhus i faget design i et forløb kaldet HVILE_STED.

Den afsluttende opgave i forløbet var at komme med idéer til, hvordan seks oversete 'non-places' på skolen kunne redesignes til nye opholds- og hvilesteder. Det resulterede i både kreative og innovative løsningsforslag i form af prototyper bygget i bølgepap og skåret til på en lasercutter.Samarbejdet sluttede af med en velbesøgt fernisering fredag d. 2. september.

Klik her for at se flere billeder og en videopræsentation af prototyperne her.


Elevforeningen Heimdal er i fuld sving igen

Efter et par stille år er den historiske elevforening Heimdal i den grad blevet aktiv igen.

Foreningen, der blev stiftet helt tilbage i 1864, arrangerer i løbet af skoleåret mange forskellige kulturarrangementer for både elever, lærer og andre interesserede.

Seneste arrangement er et foredrag om feminisme og hverdagssexisme med aktivist, feminist og debattør Emma Holten, hvor flere hundrede personer deltog.Klik her for at se flere billeder og læse mere om foredraget med Emma Holten

Ud over foredrag har Heimdal også arrangeret et mindearrangement for David Bowie, poesiaften i gården og etableret en bogklub, der mødes hver anden uge og diskuterer noveller, bøger og andre tekster.


Talentforløb for folkeskoleelever på Aarhus Katedralskole

Talentforløbet ’Skarpe Hjerner i Centrum,’ der startede op sidste skoleår, kører videre i år og giver fortsat 8.-9. klasses elever fra de omkringliggende skoler faglige udfordringer ud over det sædvanlige.

Onsdag d. 31. august var dette skoleårs første dag i talentforløbet. Elevernes normale skema fra folkeskolen blev ryddet og erstattet med en hel dag på Aarhus Katedralskole, hvor de blev udfordret i en tværfaglig opgave i fagene dansk og design. Opgaven lød på at tage et digt, forme fortællingen og give den en fysisk form.
Disse historier er blot et udpluk af de mange arrangementer, der vidner om en rigtig god start på dette skoleår. Men skoleåret er kun lige startet, og skemaet byder på mange flere faglige og sociale arrangementer resten af året.

Hvis du er interesseret i flere historier fra dagligdagen på Aarhus Katedralskole, store og små, kan du følge med på hjemmesiden og på Facebook.

Med venlig hilsen
Lone Eibye Mikkelsen
Rektor

Klik her for at framelde dig nyhedsbrevet