akat_header_logo.jpg
RETHINK REFORMATION og Aarhus Katedralskole

 

I år er det 500 år siden Luther skrev de 95 teser og slog dem op på døren til slotskirken i Wittenberg.

Samtidig er det også året, hvor Aarhus er europæisk kulturhovedstad under temaet RETHINK.

Derfor har Aarhus Katedralskole, Folkeuniversitetet, Aarhus Domkirke og Aarhus Universitet valgt at gå sammen om at fejre reformationsjubilæet under overskriften RETHINK REFORMATION fra d. 28/10-3/11.
Alle interesserede er inviteret til en lang række aktiviteter, der alle gentænker reformationen og dens vidtrækkende konsekvenser for det moderne menneske.

Især tirsdag den 31. oktober, 500-årsdagen for reformationen, bliver noget helt særligt. Her omdannes Bispetorvet, Aarhus Domkirke, Aarhus Teater og Aarhus Katedralskole til et reformationslaboratorium med musik, teaterforestillinger, workshops, talks og meget andet.
Katedralskolens elever afholder samme dag reformationsdag, hvor de dykker ned i reformationen og dens betydning, samt deltager i de mange aktiviteter.

I dette nyhedsbrev kan du læse om et udvalg af de aktiviteter, som Aarhus Katedralskoles elever også deltager i.

Du finder det komplette program på Folkeuniversitetets hjemmeside.


Jubilæumshøjmesse og musikgudstjeneste

Tid og sted: Søndag d. 29. oktober, kl. 10.00-11.30 (Jubilæumshøjmesse) og 17.00-18.15 (Musikgudstjeneste), Aarhus Domkirke

Pris: Gratis. Bare mød op!

Reformationsjubilæet markeres kl. 10.00 med en særlig højmesse i Aarhus Domkirke. Undervejs bliver det historiske bånd mellem Aarhus Katedralskole og Aarhus Domkirke markeret med et stort fælleskor. Der er premiere på 95 nye teser for fremtiden og en ny salme.

Kl. 17.00 kan du være med til at synge Bachs koraler i det store fælleskor til musikgudstjenesten. I koret vil du kunne høre elever fra Aarhus Katedralskole.
Fælles morgensang på Bispetorvet

Tid og sted: Tirsdag d. 31. oktober, 9.15-10.00, Bispetorvet

Pris: Gratis. Bare mød op!

Vær med, når domkantor Carsten Seyer-Hansen sammen med Sangkraft Aarhus inviterer til morgensang på Bispetorv.

Vi synger sammen ’I østen stiger solen op’, Luthers salme ’Vor Gud han er så fast en borg’, ’Sensommervise’ og konkurrencevinderen i Aarhus Katedralskoles salmekonkurrence, ’På vandring mod himlen med håbet som kompas’.PerlePlade Syndikatet

Tid og sted: Tirsdag d. 31. oktober, kl. 11.00-18.00, Aarhus Katedralskole

Pris: Gratis. Bare mød op!

Du får nu muligheden for at være med til at skabe et fællesværk i forbindelse med markeringen af Reformationens 500-årsdag.

Kunstnergruppen PerlePlade Syndikatet står klar med perler og perleplader, hvis du blot laver motivet.

Så går du rundt med en kunstner i maven, kan du til denne workshop gå i krig med barndommens perleplader – på en ny og anderledes måde.

Alle dagens bidrag sammensættes til et stort værk, som fremvises samme aften.Raptivisme: Rapworkshop m. Ham Den Lange og Søren Karim

Tid og sted: 16.00-17.30, Aarhus Katedralskole

Pris: Gratis. Men tilmeld dig på reformation.fuau.dk 

Beats, social uretfærdighed, rim og fremtidsdrømme – forandringstrang og reformation har været en del af rappens kerne lige siden dens begyndelse i 1970’ernes New York. Og genren er stadig fyldt med aktivistisk energi. Thorbjørn Bech Rossen, bedre kendt som rapperen Ham den Lange, og Søren Karim Bech fra gruppen Bogfinkevej er nogle af dem, der repræsenterer netop det.

Lær at give dine reformationstanker lyd, når de to inviterer til rapworkshop om rim, rytme og nye teser for fremtiden.
Koncert med dansk-finske Liima

Tid og sted: Tirsdag d. 31. oktober, kl. 17.30-18.30, Aarhus Katedralskole, Festsalen

Pris: 75 kr., studerende 50 kr.

Liima består af musikerne fra Efterklang, Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg, samt den finske percussionist Tatu Rönkkö. Bandet er eksperimenterende og kompromisløse i deres gentænkning af musik. De arbejder med spontanitet og intuition. To koncerter med Liima er aldrig ens.

De turnerer i efteråret med amerikanske Grizzly Bear, men spiller en helt unik og eksklusiv koncert i Festsalen på Aarhus Katedralskole i forbindelse med festivalen Rethink Reformation. Arrangeret i samarbejde med SPOT Festival.Vi håber, at der er mange, der sammen med Katedralskolens elever, Folkeuniversitetet, Aarhus Domkirke og Aarhus Universitet vil være med til at fejre reformationsjubilæet.

Med venlig hilsen
Lone Eibye Mikkelsen
Rektor

Klik her for at framelde dig nyhedsbrevet